top of page
  • Kristi

Professionaalsed ametiportreed ja esinduslikud fotod

Ametiportree ei võrdu passipildiga, see vajab tunduvalt rohkem isiklikku lähenemist ja läbimõeldud kontseptsiooni. Esinduslik foto peab olema kooskõlas konkreetse inimese, tema professiooni ning ettevõttega, mida ta esindab. Samamoodi vajab iga ettevõte individuaalset lähenemist, et töötajate portreedes oleks esile toodud kõige olulisem ja sellele valdkonnale omasem.


Esindusportreesid on võimalik kasutada ka meediaväljaannetes, uudiskirjades, esinemistel, visiitkaartidel või isiklikel sotsiaalmeediakontodel. Personali fotosessiooniga on hea võimalus kasvatada ka brändituntust, lubades oma ettevõtte personalil kasutada tehtud pilte ka isiklikuks otstarbeks (nt Facebooki, LinkedIni profiilipildiks).



Esmamulje inimesest tekib sekunditega, mistõttu on väga oluline, millised on Sinu ja/või ettevõtte personali fotod kodulehel. Ettevõte on alati oma töötajate nägu - kvaliteetne ja professionaalne ametiportree tõstab firma usaldusväärsust ja klient tajub personaalsemat lähenemist.


Soovid kujundada enda persoonibrändi?


Kui Sa vajad pilte isikubrändi (perosnal branding) kujunemisel, siis saan Sind aidata nii fotodega kui ka kogu visuaalse kontseptsiooni arendamisel. Persoonibrändi pildimaterjali loomine nõuab kindlasti rohkem isiklikku lähenemist, et leida kõige parem lahendus kandmaks edasi Sinu isiksust, väärtusi ja visiooni. Sinu brändi tugevus sõltub sellest, kas ja kuidas Sa paned inimesed enda peale mõtlema. Seega on väga oluline luua kõnekas visuaal, mis köidab kiirelt kliendi tähelepanu kui ka kujundab Sinu mainet.





Vajad esinduslikku fotot mõne meediaväljaande juurde?


Kui Sa oled inimene, kes tihti esineb meedias, kirjutab artikleid või arvamuslugusid, siis iga kirjatükki ilmestab kvaliteetne ja isikupärane portreefoto. Igasuguse ettevõtmise alus on inimestevaheline suhtlus ja selle väärtustamine - kvaliteetne, hästi läbimõeldud portree aitab Sul jõuda rohkemate inimesteni ja kinnitada enda usaldusväärsust.




Esindusfotosid on võimalik pildistada nii fotostuudios kui ka mujal lokatsioonis (nt töökeskkonnas) - vastavalt Sinu ametialale. Oluline on läbi mõelda kontseptsioon, kas pildikeel võiks olla klassikalisem (stuudiofotod valgel/ mustal/ hallil taustal) või läheneda hoopis isikupärasemalt. Samas on väga oluline hoida kodulehe visuaal ühtses stiilis, mistõttu on parim lahendus planeerida fotosessioon ühele päevale. Ideaalis on soovitatav iga paari aasta tagant portreesid uuendada.


Kindlasti soovitan fotosessioonile kaasata ka jumestaja, kes teeb päevameigi ja sätib juuksed kergesse soengusse. Tulemus jääb professionaalne ja särav, kuid säilib ka inimese olemuslik isikupära. Teen koostööd mitmete heade jumestajatega, nii et sobiva ilutegija leidmisega Sina end vaevama ei pea.


Ametiportreede hind kujuneb vastavalt töötajate arvule, pildistamise asukohale ja kontseptsioonile. Kogu protsess hõlmab tihedat koostööd fotograafiga, mõtleme koos välja kõige sobivamad lahendused vastavalt Sinu soovidele.


Fotosessioonid on alati juhendatud, õhkkond pildistamisel on pingevaba ja rahulik, koos vaatame, kuidas pildile jääda ning milliseid poose kasutada. Mulle on väga oluline, et fotod oleks loomulikud, rõhutaksid Sinu parimaid külgi ja väljendaksid Sinu isikupära. Seega ei ole vaja muretseda - koos loome fotod, mis kõnelevad Sinust.


Kuidas tundub - kas Sa vajad endast või oma ettevõtte töötajatest esinduslikke fotosid?



bottom of page